Over ons

Eef

Eef Cornelissen (filosoof) is filosofe en is als onderzoeker verbonden aan Odisee Hogeschool in Brussel. Ze werkte mee aan projecten zoals ‘democratische dialoog’,’ filosoferen in musea’ en ‘kritisch denken in de klas’. Eef is experte in het socratisch gesprek en depolariserende dialoogtechnieken. Binnen onderzoekskern ExploRatio (lerarenopleiding Odisee Hogeschool) werkt ze dialoogmateriaal uit om reflectie op te wekken over controversiële burgerschapsthema’s zoals duurzaamheid, omgaan met fake news of racisme  op school.

Jelle

Jelle De Schrijver (bioloog en filosoof) is docent didactiek wijsbegeerte en geschiedenis (Universiteit Antwerpen) en trekker van onderzoekskern ExploRatio (Odisee). Hij voert onderzoek naar filosofische dialoog in de klas. Hij ontwikkelde samen met Eef verschillende filosofische dialoogmethodes om reflectie op te wekken over waarden, wetenschap, gevoelige thema’s, duurzame ontwikkeling, wetenschap, mediawijsheid of burgerschap. 

Klimaatburgers is ontwikkeld door Universiteit Antwerpen en Odisee in opdracht van de Koning Boudewijnstichting. Anneke Ernon zorgde voor de coördinatie voor de Koning Boudewijnstichting. Ruth Van Wichelen nam de vormgeving op zich en Carlo Van den Bunder ontwikkelde de site.